zooplus 20 jaar acties

zooplus 20 jaar acties

Pelayo ( Filmpjes), Labrador retriever, 9 jaar, zoekt adoptie

ACE: Pelayo

Pelayo belandde jaren geleden in het dodenstation van Los Barrios, nadat hij door de hondenvangers van straat werd gehaald. Doodsbang voor mensen, dook hij altijd weg alsof hij geslagen zou worden.

Nu, jaren later, is Pelayo nog steeds erg onwennig in de buurt van mensen en zijn eerst reactie is altijd "vluchten". Maar eens hij je leert kennen, komt hij je altijd vrolijk begroeten met een kwispelende staart die overuren draait. Dan komt hij met je knuffelen en kan je hem zonder problemen aaien. Voor snoepjes doet hij veel, hiermee kan je hem beetje bij beetje wel voor je winnen!

Pelayo heeft nooit in een (t)huissituatie geleefd, wat het voor ons ook moeilijk maakt om in te schatten hoe hij hierop zou reageren. Hij loopt hier in en uit onze kantoren, en dan is hij best te omschrijven als een "olifant in een porseleinkast", nogal bruut en lomp. Zijn vertrouwde omgeving en bekende mensen zijn zijn houvast, als je hem hieruit haalt, is hij erg onwennig en weet hij niet goed waar kruipen. Hij loopt echter wel flink mee aan de lijn, schrikt wel van plotse geluiden en bewegingen, maar het is niet zo dat hij volle paniekmodus in achteruit begint te trekken, hij gaat eerder plat op de grond liggen en blokkeert.

Hij is een flinke, sterke kerel, en heeft dus wel een baasje nodig dat hem fysiek ook de baas kan, maar vooral een baasje met veel geduld, die aan hem en met hem wil werken om zijn vertrouwen te winnen. Pelayo moet op zijn eigen ritme kunnen ontdekken en wennen, zodat hij vertrouwd geraakt met zijn nieuwe omgeving. Aan het stadsleven zal hij waarschijnlijk nooit volledig aan kunnen wennen, maar een rustige (prikkelvrije) omgeving zou bijvoorbeeld wel een mogelijkheid zijn.

Eens je tot zijn vertrouwenscirkel behoort, leer je een trouwe, vriendelijke en enorm lieve hond kennen die voor je door het vuur zou gaan. Hij heeft alleen een baasje nodig dat hiervoor de juiste portie geduld en volharding aan de man kan en wil brengen om dit tot een goed einde te brengen!

Pelayo kan ook virtueel geadopteerd worden. Voor meer info hierover, neem gerust een kijkje op onze site

https://youtu.be/tcFzOXr-A4g
https://youtu.be/GaUbMQKtrYc
https://youtu.be/03Bt-_vTwbo
Pelayo is een mannetje van ca. 9 jaar oud.

Pelayo is een middelgrote hond (Cross Labrador Retriever): hij is ca. 55 cm hoog en weegt ca. 25 kg.

Pelayo verblijft momenteel in Spanje

ACE referentie nummer: 12724

Het kan zijn dat er, op het moment dat u deze advertentie onder ogen krijgt, inmiddels iets is gewijzigd in de situatie van de hond. Kijk daarom ook altijd even op onze site voor de meest aktuele status.

ACE (Animal Care of Espagna) is een erkende, niet-gesubsidieerde organisatie in Zuid Spanje die ter plaatste ijvert voor betere wetgeving i.v.m. dierenwelzijn, castratieprogramma's opzet en educatie geeft over verzorging en omgang met dieren in plaatselijke scholen. ACE REDT OOK HONDENLEVENS DOOR ADOPTIE.

In België werkt de organisatie onder de naam SHIN (Spaanse Honden In Nood)

De adoptiebijdrage voor een hond bedraagt 395 euro ( 325 euro voor honden ouder dan 10 jaar) en omvat:
* de reis van de hond vanuit Spanje;
* castratie of sterilisatie (mits de leeftijd en gezondheid dit toelaat);
* de entingen : rabiës en cocktail.
* ontworming.
* tanden reiniging (Geen chirurgie).
* pups zijn geënt volgens het standaard vaccinatieprogramma overeenkomstig de Europese aanbevelingen. Op basis van leeftijd moeten mogelijk na aankomst nog aanvullende entingen gebeuren;
* bloedtest op Middellandse Zeeziektes: leishmania, ehrlichia en hartworm - meer info op www.ace-charity.org
* Europees dierenpaspoort;
* Alle honden zijn gechipt, het nummer staat in het paspoort;
* De adoptant draagt de kosten van en zorgt voor de aanmelding van de chip: in Nederland bij NDG en in België (verplicht) bij Dogid.

ACE SHIN is een ideële organisatie waar vrijwilligers zich inzetten om in Spanje zieke, mishandelde, verwaarloosde of achtergelaten honden (o.m. uit dodingsstations) op te vangen, te verzorgen en een fijn leven te geven. ACE SHIN levert geen perfecte honden af. Hou er daarom rekening mee dat de honden door hun (vaak onbekend) verleden, een rugzakje kunnen meedragen en dat u na adoptie voor onverwachte medische kosten kan komen te staan. Al onze honden verdienen een liefde- en begripvolle thuis.

Hebt u interesse in deze hond of in een van onze andere honden? Stuur ons dan een mailtje met daarin de naam van de hond en het referentienummer. Vertel alvast iets over u zelf, zoals uw thuissituatie en werktijden. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op. Meer info over de adoptieprocedure vindt u op www.ace-charity.org

Pelayo ( Filmpjes) zijn gegevens

Geslachtmannelijk
Leeftijd9 jaar
Is gechippedja
Is gevaccineerdja
Is gevaccineerd tegen rabiësja
Is gesteriliseerdja
Kan met kinderenja, oudere kinderen/ zie tekst
Kan met soortgenotenja,
Kan met andere dierenneen, onbekend/zie tekst
Adoptiekost€ 395,00
Waar bevind ik mijMijas, Spain
zoektadoptie
statusbeschikbaar

Organisatie

Spaansehondeninnood


80 goorstraat
Hever-schiplaken, 3191
Belgium
M: 0032-465/00 83 30
www:ace-charity.org
CONTACT
Telefoon:+32465008330

Doe een aanvraag