zooplus 20 jaar acties

zooplus 20 jaar acties

Matoaka ( Filmpjes), Other, 2 jaar, zoekt adoptie

ACE: Matoaka
September 2023, Dagboek van Fabienne:

Ayita, Matoaka en Katniss vallen buiten de wet, en zijn nu (wegwerp)voorwerpen.

Sinds kort zijn jagers hier Heerschappen die met hun honden mogen doen wat ze willen. Ook al zijn hun honden net als onze huishonden, en is er totaal geen verschil in, zij zijn nu geoorloofd om hun honden in vreselijke, onwaarschijnlijke omstandigheden te houden. Hun honden zijn geen honden meer, maar voorwerpen, en of ze goed of niet goed verzorgd worden, dat maakt niet uit, zij vallen nu buiten de wet, terwijl wij als particulieren een cursus moeten gaan volgen om een hond te mogen houden, en een verzekering moeten afsluiten. Maar zij, zij staan boven de wet, zij mogen alles. Het is te gek voor woorden en bijna ongelooflijk dat dit kan in Europa.

Om nog maar te zwijgen over de stierengevechten die nu Cultureel Erfgoed zijn en waarvan het bloed aan vele handen blijft plakken, maar geld is de oorzaak van dit alles, als altijd. Veel geld heeft ervoor gezorgd dat de hypocrisie zegeviert en dat men hier publiekelijk de jagers eert en maar laat begaan. De vele duizenden Podencootjes, Galgootjes, Bretonnetjes en zoveel meer, die slachtoffer zijn van hun plezier, die komen massaal bij ons of in de vele dodenstations terecht. Geen haan die ernaar kraait, dat wordt allemaal toegedekt met de mantel der macht en geld. We kunnen boeken vullen met voorbeelden maar dat is allemaal van geen belang, dankzij deze wet die hen beschermt.

Ook Ayita, Matoaka en Katniss werden hier het slachtoffer van, weer drie die bij ons terecht kwamen nadat ze werden afgedankt en in het dodingstation terecht kwamen omdat ze niet goed waren voor de jacht. Elk van hen heeft een sociaal, zachtaardig, lief en betrouwbaar karakter. Het zijn nederige, dankbare honden die alles zouden doen om hun dankbaarheid te tonen. Ze hebben een baasje nodig die hen in hun hart opneemt, hen wil opvoeden, en bij wie ze gelukkig mogen worden, want ze zijn het meer dan waard! Met een beetje inzet van beide kanten zou dat een prachtig levensverhaal kunnen worden.
https://youtu.be/FqpoujolHpY
https://youtu.be/nFOmp7EvFsA
Matoaka is een vrouwtje van ca. 2 jaar en 8 maanden oud.

Matoaka is een middelgrote hond (Cross): zij is ca. 48 cm hoog en weegt ca. 18 kg.

Matoaka verblijft momenteel in Spanje

ACE referentie nummer: 21805

Het kan zijn dat er, op het moment dat u deze advertentie onder ogen krijgt, inmiddels iets is gewijzigd in de situatie van de hond. Kijk daarom ook altijd even op onze site voor de meest aktuele status.

ACE (Animal Care of Espagna) is een erkende, niet-gesubsidieerde organisatie in Zuid Spanje die ter plaatste ijvert voor betere wetgeving i.v.m. dierenwelzijn, castratieprogramma's opzet en educatie geeft over verzorging en omgang met dieren in plaatselijke scholen. ACE REDT OOK HONDENLEVENS DOOR ADOPTIE.

In België werkt de organisatie onder de naam SHIN (Spaanse Honden In Nood)

De adoptiebijdrage voor een hond bedraagt 395 euro ( 325 euro voor honden ouder dan 10 jaar) en omvat:
* de reis van de hond vanuit Spanje;
* castratie of sterilisatie (mits de leeftijd en gezondheid dit toelaat);
* de entingen : rabiës en cocktail.
* ontworming.
* pups zijn geënt volgens het standaard vaccinatieprogramma overeenkomstig de Europese aanbevelingen. Op basis van leeftijd moeten mogelijk na aankomst nog aanvullende entingen gebeuren;
* bloedtest op Middellandse Zeeziektes: leishmania, ehrlichia en hartworm - meer info op www.ace-charity.org
* Europees dierenpaspoort;
* Alle honden zijn gechipt, het nummer staat in het paspoort;
* De adoptant draagt de kosten van en zorgt voor de aanmelding van de chip: in Nederland bij NDG en in België (verplicht) bij Dogid.

ACE SHIN is een ideële organisatie waar vrijwilligers zich inzetten om in Spanje zieke, mishandelde, verwaarloosde of achtergelaten honden (o.m. uit dodingsstations) op te vangen, te verzorgen en een fijn leven te geven. ACE SHIN levert geen perfecte honden af. Hou er daarom rekening mee dat de honden door hun (vaak onbekend) verleden, een rugzakje kunnen meedragen en dat u na adoptie voor onverwachte medische kosten kan komen te staan. Al onze honden verdienen een liefde- en begripvolle thuis.

Hebt u interesse in deze hond of in een van onze andere honden? Stuur ons dan een mailtje met daarin de naam van de hond en het referentienummer. Vertel alvast iets over u zelf, zoals uw thuissituatie en werktijden. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op. Meer info over de adoptieprocedure vindt u op www.ace-charity.org

Matoaka ( Filmpjes) zijn gegevens

Geslachtvrouwelijk
Leeftijd2 jaar
Is gechippedja
Is gevaccineerdja
Is gevaccineerd tegen rabiësja
Is gesteriliseerdja
Kan met kinderenja,
Kan met soortgenotenja,
Kan met andere dierenneen, onbekend/zie tekst
Adoptiekost€ 395,00
Waar bevind ik mijMijas, Spain
zoektadoptie
statusbeschikbaar

Organisatie

Spaansehondeninnood


80 goorstraat
Hever-schiplaken, 3191
Belgium
M: 0032-465/00 83 30
www:ace-charity.org
CONTACT
Telefoon:+32465008330

Doe een aanvraag