zooplus 20 jaar acties

zooplus 20 jaar acties

Katie ( Filmpje), Spanish Water dog, 6 years, looking for adoption

ACE: Katie
Mei 2021, uit het Dagboek van Fabienne:

Drie honden op een terrein.

Voor de oudere Spaanse bevolking is het een hele normale levenswijze. Ze leven in een drukke stad maar hebben vaak een klein stukje land ergens in de campo zoals ze dat hier zeggen. Daar gaan ze dan enkel in het weekend heen en houden daar dieren. Kippen, geiten, katten of honden. Ze krijgen 1 x per week een grote hoeveelheid eten om de week mee door te komen, en voor de rest zijn ze aan hun lot overgelaten. Geen mens hoort hun gehuil of ziet hun uitzichtloze dagen, maanden, jaren.

Zo verging ook het leven van Arthur, Katie en Oscar. Drie grote beren die aan de ketting hun leven aan zich voorbij zagen gaan. Alle drie overgelukkig toen ze ontdaan werden van hun zware ketting, en blij van mensen te zien. We moesten 1,5 uur met een 4 x 4 door de dichtbegroeide campo rijden, tot we uiteindelijk een kleine finca bereikten, het terrein overwoekerd door de jaren heen. Sinds hun vader was heen gegaan waren ze angstvallig op zoek naar iemand die deze drie overblijvertjes kon redden. De dochter vertelde dat vader hen zo lief had en hen elk weekend eten bracht en dat het zo'n goede persoonlijkheden waren, echte toppertjes.

En zo gingen de kettingen van hun jarenlange trieste bestaan van hun halsjes af, en gingen ze 1 voor 1 met ons mee.

https://youtu.be/DbxTvUfyONI
Katie is een vrouwtje van ca. 6 jaar oud.

Katie is een grote hond (Cross Mastin Espagnol): zij is ca. 68 cm hoog en weegt ca. 41 kg.

Katie verblijft momenteel in Spanje

ACE referentie nummer: 19180

Het kan zijn dat er, op het moment dat u deze advertentie onder ogen krijgt, inmiddels iets is gewijzigd in de situatie van de hond. Kijk daarom ook altijd even op onze site voor de meest aktuele status.

ACE (Animal Care of Espagna) is een erkende, niet-gesubsidieerde organisatie in Zuid Spanje die ter plaatste ijvert voor betere wetgeving i.v.m. dierenwelzijn, castratieprogramma's opzet en educatie geeft over verzorging en omgang met dieren in plaatselijke scholen. ACE REDT OOK HONDENLEVENS DOOR ADOPTIE.

In België werkt de organisatie onder de naam SHIN (Spaanse Honden In Nood)

De adoptiebijdrage voor een hond bedraagt 360 euro ( 250 euro voor honden ouder dan 10 jaar) en omvat:
* de reis van de hond vanuit Spanje;
* castratie of sterilisatie (mits de leeftijd en gezondheid dit toelaat);
* de entingen : rabiës en cocktail.
* ontworming.
* tanden reiniging (Geen chirurgie).
* pups zijn geënt volgens het standaard vaccinatieprogramma overeenkomstig de Europese aanbevelingen. Op basis van leeftijd moeten mogelijk na aankomst nog aanvullende entingen gebeuren;
* bloedtest op Middellandse Zeeziektes: leishmania, ehrlichia en hartworm - meer info op www.ace-charity.org
* Europees dierenpaspoort;
* Alle honden zijn gechipt, het nummer staat in het paspoort;
* De adoptant draagt de kosten van en zorgt voor de aanmelding van de chip: in Nederland bij NDG en in België (verplicht) bij Dogid.

ACE SHIN is een ideële organisatie waar vrijwilligers zich inzetten om in Spanje zieke, mishandelde, verwaarloosde of achtergelaten honden (o.m. uit dodingsstations) op te vangen, te verzorgen en een fijn leven te geven. ACE SHIN levert geen perfecte honden af. Hou er daarom rekening mee dat de honden door hun (vaak onbekend) verleden, een rugzakje kunnen meedragen en dat u na adoptie voor onverwachte medische kosten kan komen te staan. Al onze honden verdienen een liefde- en begripvolle thuis.

Hebt u interesse in deze hond of in een van onze andere honden? Stuur ons dan een mailtje met daarin de naam van de hond en het referentienummer. Vertel alvast iets over u zelf, zoals uw thuissituatie en werktijden. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op. Meer info over de adoptieprocedure vindt u op www.ace-charity.org

Katie ( Filmpje)’s details

Genderfemale
Age6 years
Is chippedyes
Is vaccinatedyes
Has rabies shotyes
Is sterilizedyes
Compatible with kidsyes, oudere kinderen
Compatible with congeneryes,
Compatible with other animalsno, onbekend
Adoption costEUR 360,00
Where am IMijas, Spain
looking foradoption
availabilityavailable

Organisation

Spaansehondeninnood


80 goorstraat
Hever-schiplaken, 3191
Belgium
M: 0032-465/00 83 30
www:ace-charity.org
CONTACT
Phone:+32465008330

Make an enquiry