zooplus 20 jaar acties

zooplus 20 jaar acties

Phoebe, Spaanse Mastin, 4 years, looking for adoption

ACE: Phoebe
Update Phoebe, 18-10-2023 :
Phoebe is op zoek naar een nieuwe thuis bij ervaren baasjes.
Haar vorig baasje vertelt :
"Phoebe is niet alleen heel mooi, maar naar ons ook superlief. Ze komt regelmatig wat liefde vragen en geven (heeft ook heel veel affectie nodig) en is nog heel speels. Ze schiet ook heel goed op met onze Mastin reu Loebas (7 j). Ik heb hen nog geen enkele keer ruzie horen of zien maken en zij geeft hem ook veel aandacht. Ze is volgens ons zeer intelligent, leert heel snel en luistert eigenlijk zeer goed naar ons (vooral naar mij). Ze heeft wel zeker een heel sterk en kordaat baasje nodig, maar als ze je aanvaardt, luistert ze prima. Het is ook een actieve hond (voor een Mastin te zijn), heeft heel veel energie, dus ze heeft ruimte nodig en regelmatig uitdaging en beweging. Maar ze kan zeker ook genieten van een paar uurtjes relaxen op haar kussen. Ook naar andere, onbekende, mensen is ze OK. Ze komt wel altijd even (voorzichtig) checken als er iemand nieuw binnenkomt, maar dat gaat eigenlijk altijd goed. Als de persoon in kwestie dan laat merken dat hij/zij haar leuk vindt, dan komt ze ook graag een knuffel halen en wat aandacht vragen bij die persoon. Ze is ook een makkelijke eter en eet echt alles.
Ze is echter super waaks (ze neemt haar job heel au sérieux) en is ook een echte 'blaffer', wat de buren wel kan storen. Als we weg gaan, zetten we haar binnen, maar dan blaft ze soms nog. Ze heeft duidelijk ook last van verlatingsangst. Ze kan ook overdreven opgewonden achter de omheining van onze tuin over en weer lopen als er iets te zien is in de straat en omhoog springen net achter de haag en komt zo wel vrij agressief en gevaarlijk over als je haar niet kent. Maar het is vooral naar andere honden (katten weet ik niet, maar ik vrees dat dat nog erger is) dat je goed met haar moet oppassen. Tijdens de dagelijkse wandeling blijft ze daarom altijd aangelijnd, zeker omdat ze heel dominant is. Met sommige honden gaat het prima als we die tegenkomen, zelfs dat ze ook samen spelen, maar met andere totaal niet. En zeker als een andere hond nog maar iets of wat 'stoer' doet of gromt of zo, dan reageert ze altijd met direct aanvallen, zelfs tegen nog grotere honden. En ze gaat er dan ook voor, soms zelfs nadat de andere hond zich 'geeft'. Als ik dan tussenbeide kom, stopt ze wel. Ze heeft al andere honden agressief aangevallen en zwaar gebeten."
Phoebe is dus goed, lief en eerlijk met mensen, maar heeft duidelijk "deskundige leiding" nodig van een baasje die haar kan bijsturen en kalmeren, indien nodig.
Originele tekst :
Deze prachtige, statige Mastin dame is een ware streling voor het oog. Ze is trouw als geen een, haar baasje is haar hele wereld, haar voorbeeld, haar alles. Voor hem/haar gaat ze door een vuur. We redden haar uit het dodenstation, waar ze om welke reden dan ook beland was.

Phoebe vergt een ervaren baasje, zeker in een huishouden met meerdere honden, want ze deelt niet graag de aandacht. Ze kan wat dominant uit de hoek komen, zeker als er eten of speeltjes in de buurt zijn. Maar bij een baasje die dit de juiste richting uit kan sturen, een ervaren hondenbaasje, komt dit zeker goed!

Wie op zoek is naar een trouwe vriend voor het leven, die perfect als hond alleen zou kunnen aarden, denk ook even aan onze Phoebe. Ze is meer dan de moeite waard!
Phoebe is een vrouwtje van ca. 4 jaar oud.

Phoebe is een grote hond (Cross Mastin Espagnol): zij is ca. 65 cm hoog en weegt ca. 28 kg.

Phoebe verblijft momenteel in Spanje

ACE referentie nummer: 19108

Het kan zijn dat er, op het moment dat u deze advertentie onder ogen krijgt, inmiddels iets is gewijzigd in de situatie van de hond. Kijk daarom ook altijd even op onze site voor de meest aktuele status.

ACE (Animal Care of Espagna) is een erkende, niet-gesubsidieerde organisatie in Zuid Spanje die ter plaatste ijvert voor betere wetgeving i.v.m. dierenwelzijn, castratieprogramma's opzet en educatie geeft over verzorging en omgang met dieren in plaatselijke scholen. ACE REDT OOK HONDENLEVENS DOOR ADOPTIE.

In België werkt de organisatie onder de naam SHIN (Spaanse Honden In Nood)

De adoptiebijdrage voor een hond bedraagt 360 euro ( 250 euro voor honden ouder dan 10 jaar) en omvat:
* de reis van de hond vanuit Spanje;
* castratie of sterilisatie (mits de leeftijd en gezondheid dit toelaat);
* de entingen : rabiës en cocktail.
* ontworming.
* pups zijn geënt volgens het standaard vaccinatieprogramma overeenkomstig de Europese aanbevelingen. Op basis van leeftijd moeten mogelijk na aankomst nog aanvullende entingen gebeuren;
* bloedtest op Middellandse Zeeziektes: leishmania, ehrlichia en hartworm - meer info op www.ace-charity.org
* Europees dierenpaspoort;
* Alle honden zijn gechipt, het nummer staat in het paspoort;
* De adoptant draagt de kosten van en zorgt voor de aanmelding van de chip: in Nederland bij NDG en in België (verplicht) bij Dogid.

ACE SHIN is een ideële organisatie waar vrijwilligers zich inzetten om in Spanje zieke, mishandelde, verwaarloosde of achtergelaten honden (o.m. uit dodingsstations) op te vangen, te verzorgen en een fijn leven te geven. ACE SHIN levert geen perfecte honden af. Hou er daarom rekening mee dat de honden door hun (vaak onbekend) verleden, een rugzakje kunnen meedragen en dat u na adoptie voor onverwachte medische kosten kan komen te staan. Al onze honden verdienen een liefde- en begripvolle thuis.

Hebt u interesse in deze hond of in een van onze andere honden? Stuur ons dan een mailtje met daarin de naam van de hond en het referentienummer. Vertel alvast iets over u zelf, zoals uw thuissituatie en werktijden. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op. Meer info over de adoptieprocedure vindt u op www.ace-charity.org

Phoebe’s details

Genderfemale
Age4 years
Is chippedyes
Is vaccinatedyes
Has rabies shotyes
Is sterilizedyes
Compatible with kidsyes, oudere kinderen/ zie tekst
Compatible with congenerno, zie tekst
Compatible with other animalsno, zie tekst
Adoption cost€360.00
Where am IMijas, Spain
looking foradoption
availabilityavailable

Organisation

Spaansehondeninnood


80 goorstraat
Hever-schiplaken, 3191
Belgium
M: 0032-465/00 83 30
www:ace-charity.org
CONTACT
Phone:+32465008330

Make an enquiry