zooplus 20 jaar acties

zooplus 20 jaar acties

Kalon, Podenco, 2 years, looking for adoption

ACE: Kalon
Update 17-1-2023: Kalon verblijft nu een aantal weken bij ons in opvang en wat doet hij het goed! We noemen hem Billy, naar de bekende Ikea-kast. Omdat aandacht alles mooier maakt en dat is voor Billy heel toepasselijk.
Billy is een heerlijke Podenco-man die nu zijn leven 180 graden is veranderd er enorm van geniet. Als we gaan wandelen en we komen buiten, dan huilt hij van geluk. Ook geniet hij volop van het spelen met knuffels en kan hij goed overweg met onze twee honden.
Hij gaat super met iets grotere kinderen,10 en 12 jaar. Gaat heerlijk bij je liggen en als er bezoek komt dan krijgen ze een warm welkom. Billy kan prima een paar uur alleen thuisblijven, maakt niks kapot. Billy heeft wel last van de kou, dus een lekkere warme jas met wandelen en daarna bij de houtkachel in slaap vallen, nou dan is het helemaal goed!
Billy is een super lieve hond die het leven omarmt en zou het liefst in een gezin geplaats worden waar al een hond is als kameraadje en waar veel wordt ondernomen en hij er mee op uit mag. Wie gunt deze kanjer nog meer geluk dan hij nu al meemaakt? Kennismaken met Billy is mogelijk in Barneveld.
---
Originele tekst:
April 2022, uit het Dagboek van Fabienne:

Twee Podencootjes, vastgebonden aan een korte ketting in het weekendhuisje.

Ze kregen 1 x per week eten en drinken, droog brood en een kommetje water uit een vieze bak, wanneer het familietje weekend kwam vieren. Een vakantieganger zag het een tijdje aan maar alarmeerde ons uiteindelijk. Dankzij de nieuwe wet is dit niet meer toegelaten, en na een lange discussie kwamen ze naar ons.

Kalon en Akira zijn hondjes die nooit van tel zijn geweest, maar ondanks alles super lieve en dankbare Podencootjes zijn, heel onderdanig en afwachtend. Niet opvallend, maar eerder nederig en alles is goed voor hen. Ze zijn alleen maar dankbaar geen dikke ketting meer rond hun halsjes te voelen en er elke dag bij te mogen horen. Een fris bakje water elke dag, een kommetje lekker eten en een aai over die lieve kopjes van deze twee Podenquitos!!
https://youtu.be/golXSYN2BnM
https://youtu.be/0Lom3dKPlyM
https://youtu.be/Z7Q0XjuSm-U
https://youtu.be/OGrwaSE4RAo
https://youtu.be/b7QT_EbLXqk
Kalon is een mannetje van ca. 2 jaar 4 maanden oud.

Kalon is een middelgrote hond (Podenco): hij is ca. 49 cm hoog en weegt ca. 13 kg.

Kalon verblijft momenteel in Nederland

ACE referentie nummer: 20405

Het kan zijn dat er, op het moment dat u deze advertentie onder ogen krijgt, inmiddels iets is gewijzigd in de situatie van de hond. Kijk daarom ook altijd even op onze site voor de meest aktuele status.

ACE (Animal Care of Espagna) is een erkende, niet-gesubsidieerde organisatie in Zuid Spanje die ter plaatste ijvert voor betere wetgeving i.v.m. dierenwelzijn, castratieprogramma's opzet en educatie geeft over verzorging en omgang met dieren in plaatselijke scholen. ACE REDT OOK HONDENLEVENS DOOR ADOPTIE.

In België werkt de organisatie onder de naam SHIN (Spaanse Honden In Nood)

De adoptiebijdrage voor een hond bedraagt 360 euro ( 250 euro voor honden ouder dan 10 jaar) en omvat:
* de reis van de hond vanuit Spanje;
* castratie of sterilisatie (mits de leeftijd en gezondheid dit toelaat);
* de entingen : rabiës en cocktail.
* ontworming.
* pups zijn geënt volgens het standaard vaccinatieprogramma overeenkomstig de Europese aanbevelingen. Op basis van leeftijd moeten mogelijk na aankomst nog aanvullende entingen gebeuren;
* bloedtest op Middellandse Zeeziektes: leishmania, ehrlichia en hartworm - meer info op www.ace-charity.org
* Europees dierenpaspoort;
* Alle honden zijn gechipt, het nummer staat in het paspoort;
* De adoptant draagt de kosten van en zorgt voor de aanmelding van de chip: in Nederland bij NDG en in België (verplicht) bij Dogid.

ACE SHIN is een ideële organisatie waar vrijwilligers zich inzetten om in Spanje zieke, mishandelde, verwaarloosde of achtergelaten honden (o.m. uit dodingsstations) op te vangen, te verzorgen en een fijn leven te geven. ACE SHIN levert geen perfecte honden af. Hou er daarom rekening mee dat de honden door hun (vaak onbekend) verleden, een rugzakje kunnen meedragen en dat u na adoptie voor onverwachte medische kosten kan komen te staan. Al onze honden verdienen een liefde- en begripvolle thuis.

Hebt u interesse in deze hond of in een van onze andere honden? Stuur ons dan een mailtje met daarin de naam van de hond en het referentienummer. Vertel alvast iets over u zelf, zoals uw thuissituatie en werktijden. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op. Meer info over de adoptieprocedure vindt u op www.ace-charity.org

Kalon’s details

Gendermale
Age2 years
Is chippedyes
Is vaccinatedyes
Has rabies shotyes
Is sterilizedyes
Compatible with kidsyes, oudere kinderen/ zie tekst
Compatible with congeneryes,
Compatible with other animalsno, onbekend
Adoption costEUR 360,00
Where am I., Netherlands
looking foradoption
availabilityreserved

Organisation

Spaansehondeninnood


80 goorstraat
Hever-schiplaken, 3191
Belgium
M: 0032-465/00 83 30
www:ace-charity.org
CONTACT
Phone:+32465008330

Make an enquiry