zooplus 20 jaar acties

zooplus 20 jaar acties

Toby (Filmpjes) , Other, 5 years, looking for adoption

ACE: Toby
Update 17-11-2023: Ruim 2,5 jaar geleden kwam Toby naar Nederland om bij de allerbeste adoptanten te komen wonen, die alles voor hem over hadden. Alleen blijkt het na al die tijd toch niet genoeg te zijn. Toby heeft te veel probleemgedrag en zit gewoon niet op de juiste plek. Te druk, te veel prikkels, Toby komt niet tot rust en kan zich nog steeds niet niet ten goede ontwikkelen, ondanks alle trainingen en begeleiding van gedragsdeskundigen.

We zoeken voor Toby een zoveel mogelijk stressvrije omgeving. Geen drukke woonwijk, geen lawaaiig verkeer en vooral geen andere honden die hij kan tegenkomen. We snappen dat dit veel gevraagd is in ons drukke landje. De huidige adoptanten gaan 's morgens heel vroeg en wat later in de avond met de auto naar een plek waar de kans om andere honden tegen te komen heel klein is. Als hij wel in de eigen omgeving wordt uitgelaten kan het een hele uitdaging zijn om hem onder controle te houden. Toby loopt noodgedwongen ook met een snuitje, want als hij de kans krijgt wil hij een andere hond aanvliegen. Of hij dan ook echt een hond zal verwonden is niet duidelijk, maar aangezien hij compleet uit zijn dak gaat, willen de mensen het liever niet uitproberen. En de vraag is natuurlijk ook of de andere hond zich dan inhoudt.

Toby is een flinke, stevige hond, wat het allemaal niet makkelijker maakt. Voor Toby zoeken wij dus een plekje bij mensen met een zeer rustige woonsituatie, waar hij niet langs de weg uitgelaten hoeft te worden. Liever helemaal zonder andere dieren. Er is zeker wel iets waar Toby heel blij van wordt en dat is water. Een flinke vijver, of een lekkere sloot, waar geen andere honden zijn, daar geniet hij enorm van.

In het pension waar hij soms verblijft kan hij wel meewandelen met een kleinere roedel, maar het is altijd afwachten hoe het gaat. Zijn energie met andere honden is niet fijn. In de rustige omgeving van dit pension laat Toby wel minder stressgedrag zien.

Eigenlijk zoeken we dus een naald in de hooiberg voor Toby, maar als we goed zoeken vinden we die misschien toch. En zeg nou zelf, Toby is echt een prachthond, die toch ergens het geluk zou moeten kunnen vinden? Hoewel Toby nog nooit lelijk heeft gedaan tegen kinderen, denken we dat het niet verstandig is hem bij kinderen te plaatsen.

---
Toby behoorde tot een Engelse familie die hem in een Hotel had gelaten maar helaas nooit meer terug kwamen voor deze lieve enthousiaste jongen.Hij is hierdoor erg treurig geweest en begrijpt niet wat hij nu bij ons doet, hij is een trouwe lieve hond. In het begin een beetje afwachtend, maar eens het ijs gebroken is hij een geweldige herder lieverd. Hij is sociaal en lief met andere honden. Als je een beetje tijd in hem wil steken om hem op te voeden, een topper !!
https://youtu.be/o5asdChspZY
https://youtu.be/S7bEZMHVNAM
Toby is een mannetje van ca. 5 jaar oud.

Toby is een grote hond (Cross): hij is ca. 62 cm hoog en weegt ca. 22 kg.

Toby verblijft momenteel in Nederland

ACE referentie nummer: 18466

Het kan zijn dat er, op het moment dat u deze advertentie onder ogen krijgt, inmiddels iets is gewijzigd in de situatie van de hond. Kijk daarom ook altijd even op onze site voor de meest aktuele status.

ACE (Animal Care of Espagna) is een erkende, niet-gesubsidieerde organisatie in Zuid Spanje die ter plaatste ijvert voor betere wetgeving i.v.m. dierenwelzijn, castratieprogramma's opzet en educatie geeft over verzorging en omgang met dieren in plaatselijke scholen. ACE REDT OOK HONDENLEVENS DOOR ADOPTIE.

In België werkt de organisatie onder de naam SHIN (Spaanse Honden In Nood)

De adoptiebijdrage voor een hond bedraagt 360 euro ( 250 euro voor honden ouder dan 10 jaar) en omvat:
* de reis van de hond vanuit Spanje;
* castratie of sterilisatie (mits de leeftijd en gezondheid dit toelaat);
* de entingen : rabiës en cocktail.
* ontworming.
* pups zijn geënt volgens het standaard vaccinatieprogramma overeenkomstig de Europese aanbevelingen. Op basis van leeftijd moeten mogelijk na aankomst nog aanvullende entingen gebeuren;
* bloedtest op Middellandse Zeeziektes: leishmania, ehrlichia en hartworm - meer info op www.ace-charity.org
* Europees dierenpaspoort;
* Alle honden zijn gechipt, het nummer staat in het paspoort;
* De adoptant draagt de kosten van en zorgt voor de aanmelding van de chip: in Nederland bij NDG en in België (verplicht) bij Dogid.

ACE SHIN is een ideële organisatie waar vrijwilligers zich inzetten om in Spanje zieke, mishandelde, verwaarloosde of achtergelaten honden (o.m. uit dodingsstations) op te vangen, te verzorgen en een fijn leven te geven. ACE SHIN levert geen perfecte honden af. Hou er daarom rekening mee dat de honden door hun (vaak onbekend) verleden, een rugzakje kunnen meedragen en dat u na adoptie voor onverwachte medische kosten kan komen te staan. Al onze honden verdienen een liefde- en begripvolle thuis.

Hebt u interesse in deze hond of in een van onze andere honden? Stuur ons dan een mailtje met daarin de naam van de hond en het referentienummer. Vertel alvast iets over u zelf, zoals uw thuissituatie en werktijden. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op. Meer info over de adoptieprocedure vindt u op www.ace-charity.org

Toby (Filmpjes) ’s details

Gendermale
Age5 years
Is chippedyes
Is vaccinatedyes
Has rabies shotyes
Is sterilizedyes
Compatible with kidsyes, oudere kinderen, zie tekst
Compatible with congenerno, zie tekst
Compatible with other animalsno, onbekend/zie tekst
Adoption cost€360.00
Where am I., Netherlands
looking foradoption
availabilityavailable

Organisation

Spaansehondeninnood


80 goorstraat
Hever-schiplaken, 3191
Belgium
M: 0032-465/00 83 30
www:ace-charity.org
CONTACT
Phone:+32465008330

Make an enquiry