zooplus 20 jaar acties

zooplus 20 jaar acties

Rico ( Filmpje), Other, 4 years, looking for adoption

ACE: Rico
Rico is een van de honden die we begin december meenamen van bij een echtpaar dat door verslechterde omstandigheden en ziekte, niet langer voor hun honden kon zorgen. De situatie was hartverscheurend. De dieren waren altijd goed verzorgd geweest en aan liefde geen gebrek, maar ze hadden gewoon de middelen niet meer om voor hun dieren, laat staan voor zichzelf, te kunnen zorgen.

Rico heeft vanaf zijn 6 weken aan de ketting gelegen, in een tuin van zigeuners, totdat een van de omwonenden hem daarvan bevrijd heeft.

Rico was heel nerveus in het begin, door altijd vast te hangen kon hij zijn energie niet kwijt. Dit is nu al vèèl beter, maar het is en blijft een energieke hond. Hij wil zijn baasje pleasen op alle mogelijke manieren. Rico is een aanhankelijke en leergierige hond. Hij is goed met andere honden.

Hij kan mee buiten naar de stad, loopt aan de lijn, is gewend aan de auto, maar vraagt wel veel aandacht. Hij zou het beste passen bij een familie met grote kinderen of zonder kinderen. Hij heeft veel ruimte nodig, een grote tuin waarin hij kan rennen. Hij blijft niet graag alleen, dus hier zal aan gewerkt moeten worden. Een degelijke en hoge (!) omheining is een must, want Rico is expert in ontsnappen als zijn baasje(s) niet thuis zijn.

https://youtu.be/wJLwaC1oV60
Rico is een mannetje van ca. 4 jaar oud.

Rico is een grote hond (Cross Malinois): hij is ca. 63 cm hoog en weegt ca. 25 kg.

Rico verblijft momenteel in Spanje

ACE referentie nummer: 19996
Het kan zijn dat er, op het moment dat u deze advertentie onder ogen krijgt, inmiddels iets is gewijzigd in de situatie van de hond. Kijk daarom ook altijd even op onze site voor de meest aktuele status.

ACE (Animal Care of Espagna) is een erkende, niet-gesubsidieerde organisatie in Zuid Spanje die ter plaatste ijvert voor betere wetgeving i.v.m. dierenwelzijn, castratieprogramma's opzet en educatie geeft over verzorging en omgang met dieren in plaatselijke scholen. ACE REDT OOK HONDENLEVENS DOOR ADOPTIE.

In België werkt de organisatie onder de naam SHIN (Spaanse Honden In Nood)

De adoptiebijdrage voor een hond bedraagt 360 euro ( 250 euro voor honden ouder dan 10 jaar) en omvat:
* de reis van de hond vanuit Spanje;
* castratie of sterilisatie (mits de leeftijd en gezondheid dit toelaat);
* de entingen : rabiës en cocktail.
* ontworming.
* tanden reiniging (Geen chirurgie).
* pups zijn geënt volgens het standaard vaccinatieprogramma overeenkomstig de Europese aanbevelingen. Op basis van leeftijd moeten mogelijk na aankomst nog aanvullende entingen gebeuren;
* bloedtest op Middellandse Zeeziektes: leishmania, ehrlichia en hartworm - meer info op www.ace-charity.org
* Europees dierenpaspoort;
* Alle honden zijn gechipt, het nummer staat in het paspoort;
* De adoptant draagt de kosten van en zorgt voor de aanmelding van de chip: in Nederland bij NDG en in België (verplicht) bij Dogid.

ACE SHIN is een ideële organisatie waar vrijwilligers zich inzetten om in Spanje zieke, mishandelde, verwaarloosde of achtergelaten honden (o.m. uit dodingsstations) op te vangen, te verzorgen en een fijn leven te geven. ACE SHIN levert geen perfecte honden af. Hou er daarom rekening mee dat de honden door hun (vaak onbekend) verleden, een rugzakje kunnen meedragen en dat u na adoptie voor onverwachte medische kosten kan komen te staan. Al onze honden verdienen een liefde- en begripvolle thuis.

Hebt u interesse in deze hond of in een van onze andere honden? Stuur ons dan een mailtje met daarin de naam van de hond en het referentienummer. Vertel alvast iets over u zelf, zoals uw thuissituatie en werktijden. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op. Meer info over de adoptieprocedure vindt u op www.ace-charity.org

Rico ( Filmpje)’s details

Gendermale
Age4 years
Is chippedyes
Is vaccinatedyes
Has rabies shotyes
Is sterilizedyes
Compatible with kidsyes, oudere kinderen
Compatible with congeneryes,
Compatible with other animalsno, onbekend
Adoption costEUR 360,00
Where am IMijas, Spain
looking foradoption
availabilityavailable

Organisation

Spaansehondeninnood


80 goorstraat
Hever-schiplaken, 3191
Belgium
M: 0032-465/00 83 30
www:ace-charity.org
CONTACT
Phone:+32465008330

Make an enquiry