zooplus 20 jaar acties

zooplus 20 jaar acties

Ichabod, Other, 4 years, looking for adoption

ACE: Ichabod
We kregen een wanhopig telefoontje, of we aub een hondje konden opvangen? Mensen waren op de terugweg van Mijas Pueblo toen ze getuige waren van hoe een taxichauffeur dit arme, weerloze hondje van straat stampte. Ze kwamen snel tussenbeide en namen het hondje, een Bodeguero, mee.
Ichabod was in erbarmelijke staat toen hij bij ons binnen kwam: amper haar op zijn lijfje, zijn oogjes kleefden dicht van de etter, en hij was graatmager. Hij lag in een hoekje van zijn hok, alsof hij had opgegeven. Maar toen hij een lekker kommetje eten kreeg voorgeschoteld, en vriendelijk werd aangesproken, fleurde hij helemaal op.
Hij werd gelijk onderzocht door onze dierenarts, en bleek een ernstige huidontsteking te hebben, en hij testte positief voor Leishmania. Hij word nu voor beiden behandeld en opgevolgd in onze kliniek.
Ichabod is een lieve, sociale en vriendelijke hond, die we van ganser harte een geweldige thuis gunnen, na alle ellende die hij al heeft moeten meemaken.
Ichabod is een mannetje van ca. 4 jaar oud.
Ichabod is een middelgrote hond (Bodeguero): hij is ca. 35 cm hoog en weegt ca. 5 kg.
Ichabod verblijft momenteel in Spanje
ACE referentie nummer: 20416
Het kan zijn dat er, op het moment dat u deze advertentie onder ogen krijgt, inmiddels iets is gewijzigd in de situatie van de hond. Kijk daarom ook altijd even op onze site voor de meest aktuele status.
ACE (Animal Care of Espagna) is een erkende, niet-gesubsidieerde organisatie in Zuid Spanje die ter plaatste ijvert voor betere wetgeving i.v.m. dierenwelzijn, castratieprogramma's opzet en educatie geeft over verzorging en omgang met dieren in plaatselijke scholen. ACE REDT OOK HONDENLEVENS DOOR ADOPTIE.
In België werkt de organisatie onder de naam SHIN (Spaanse Honden In Nood)
De adoptiebijdrage voor een hond bedraagt 360 euro ( 250 euro voor honden ouder dan 10 jaar) en omvat:
* de reis van de hond vanuit Spanje;
* castratie of sterilisatie (mits de leeftijd en gezondheid dit toelaat);
* de entingen : rabiës en cocktail.
* ontworming.
* pups zijn geënt volgens het standaard vaccinatieprogramma overeenkomstig de Europese aanbevelingen. Op basis van leeftijd moeten mogelijk na aankomst nog aanvullende entingen gebeuren;
* bloedtest op Middellandse Zeeziektes: leishmania, ehrlichia en hartworm - meer info op www.ace-charity.org
* Europees dierenpaspoort;
* Alle honden zijn gechipt, het nummer staat in het paspoort;
* De adoptant draagt de kosten van en zorgt voor de aanmelding van de chip: in Nederland bij NDG en in B elgië (verplicht) bij Dogid.
ACE SHIN is een ideële organisatie waar vrijwilligers zich inzetten om in Spanje zieke, mishandelde, verwaarloosde of achtergelaten honden (o.m. uit dodingsstations) op te vangen, te verzorgen en een fijn leven te geven. ACE SHIN levert geen perfecte honden af. Hou er daarom rekening mee dat de honden door hun (vaak onbekend) verleden, een rugzakje kunnen meedragen en dat u na adoptie voor onverwachte medische kosten kan komen te staan. Al onze honden verdienen een liefde- en begripvolle thuis.
Hebt u interesse in deze hond of in een van onze andere honden? Stuur ons dan een mailtje met daarin de naam van de hond en het referentienummer. Vertel alvast iets over u zelf, zoals uw thuissituatie en werktijden. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op. Meer info over de adoptieprocedure vindt u op www.ace-charity.org

Ichabod’s details

Gendermale
Age4 years
Is chippedyes
Is vaccinatedyes
Has rabies shotyes
Is sterilizedyes
Compatible with kidsyes, oudere kinderen
Compatible with congeneryes,
Compatible with other animalsno, onbekend
Adoption costEUR 360,00
Where am IMijas, Spain
looking foradoption
availabilityreserved

Organisation

Spaansehondeninnood


80 goorstraat
Hever-schiplaken, 3191
Belgium
M: 0032-465/00 83 30
www:ace-charity.org
CONTACT
Phone:0465/00 83 30

Make an enquiry