zooplus 20 jaar acties

zooplus 20 jaar acties

Griffin, Other, 5 months, looking for adoption

ACE: Griffin
November 2022, uit het Dagboek van Fabienne:

Mama en kids, verbannen tot een leven in de campo.

Als je niet meer bruikbaar bent, word je gedumpt en aan je lot overgelaten. We zitten midden in het jachtseizoen en de schrijnende miserie begint alweer. Overal zie je Podencootjes lopen, schichtig en bang want de meesten zijn zo slecht behandeld dat ze op hun hoede zijn voor alles wat mens is. Anderen zijn net het tegenovergestelde en zoeken mensen op, want hun jagers hadden vaak kleinkinderen die met hen mochten spelen als ze klein waren. Pupjes zijn hier speelgoed voor kinderen, zeker voor deze mensen die geen enkele waarde hechten aan het leven van een hond.

Deze mama en haar kleintjes waren achter gelaten op goed geluk. Maar hier kwam op een dag verandering in, toen ze spontaan in de auto sprongen van het vrouwtje dat hen al enkele weken eten gaf, dit betekende de start van hun nieuwe leven! Mama Mavis is een tikkeltje terug getrokken maar eens ze ziet dat je het goed bedoelt is het een grappige verschijning, net als haar twee pupjes. Ze zijn al even bij ons en gaan elke dag een stukje beter, het zijn vriendelijke en goede hondjes die open staan om nog veel te leren en zich aan te passen!
Griffin is een mannetje van ca. 5 maanden oud.

Griffin is een kleine hond (Cross Podenco Maneto): hij is ca. 33 cm hoog en weegt ca. 3 kg.

Griffin verblijft momenteel in Spanje

ACE referentie nummer: 21074

Het kan zijn dat er, op het moment dat u deze advertentie onder ogen krijgt, inmiddels iets is gewijzigd in de situatie van de hond. Kijk daarom ook altijd even op onze site voor de meest aktuele status.

ACE (Animal Care of Espagna) is een erkende, niet-gesubsidieerde organisatie in Zuid Spanje die ter plaatste ijvert voor betere wetgeving i.v.m. dierenwelzijn, castratieprogramma's opzet en educatie geeft over verzorging en omgang met dieren in plaatselijke scholen. ACE REDT OOK HONDENLEVENS DOOR ADOPTIE.

In België werkt de organisatie onder de naam SHIN (Spaanse Honden In Nood)

De adoptiebijdrage voor een hond bedraagt 360 euro ( 250 euro voor honden ouder dan 10 jaar) en omvat:
* de reis van de hond vanuit Spanje;
* castratie of sterilisatie (mits de leeftijd en gezondheid dit toelaat);
* de entingen : rabiës en cocktail.
* ontworming.
* pups zijn geënt volgens het standaard vaccinatieprogramma overeenkomstig de Europese aanbevelingen. Op basis van leeftijd moeten mogelijk na aankomst nog aanvullende entingen gebeuren;
* bloedtest op Middellandse Zeeziektes: leishmania, ehrlichia en hartworm - meer info op www.ace-charity.org
* Europees dierenpaspoort;
* Alle honden zijn gechipt, het nummer staat in het paspoort;
* De adoptant draagt de kosten van en zorgt voor de aanmelding van de chip: in Nederland bij NDG en in België (verplicht) bij Dogid.

ACE SHIN is een ideële organisatie waar vrijwilligers zich inzetten om in Spanje zieke, mishandelde, verwaarloosde of achtergelaten honden (o.m. uit dodingsstations) op te vangen, te verzorgen en een fijn leven te geven. ACE SHIN levert geen perfecte honden af. Hou er daarom rekening mee dat de honden door hun (vaak onbekend) verleden, een rugzakje kunnen meedragen en dat u na adoptie voor onverwachte medische kosten kan komen te staan. Al onze honden verdienen een liefde- en begripvolle thuis.

Hebt u interesse in deze hond of in een van onze andere honden? Stuur ons dan een mailtje met daarin de naam van de hond en het referentienummer. Vertel alvast iets over u zelf, zoals uw thuissituatie en werktijden. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op. Meer info over de adoptieprocedure vindt u op www.ace-charity.org

Griffin’s details

Gendermale
Age5 months
Is chippedyes
Is vaccinatedyes
Has rabies shotyes
Is sterilizedyes
Compatible with kidsyes,
Compatible with congeneryes,
Compatible with other animalsyes,
Adoption costEUR 360,00
Where am IMijas, Spain
looking foradoption
availabilityavailable

Organisation

Spaansehondeninnood


80 goorstraat
Hever-schiplaken, 3191
Belgium
M: 0032-465/00 83 30
www:ace-charity.org
CONTACT
Phone:+32465008330

Make an enquiry