zooplus 20 jaar acties

zooplus 20 jaar acties

Ankara ( Filmpjes), Other, 1 year, looking for adoption

ACE: Ankara
Update 23-01-2023
ANKARA (roepnaam Anka) in opvang sinds 11/01/'23 bij gezin met 2 kinderen 16j. Ze woont in landelijke rustige omgeving en met andere dieren zoals pony, geit, kip, kat.
Anka, geboren in asiel tussen stenen en tralies, niet gewend aan een 'draaiend' huishouden, moet alles aanleren en vertoont momenteel nog vluchtgedrag. Ze is nog maar 12 dagen bij ons.
Zij is nog onzeker, maar nieuwsgierig. In die zin dat ze komt piepen achter deur en rustig observeert. Ze dringt zich niet op.
Onzeker in die zin: dat onze honden haar op weg helpen om aan te tonen dat alles in orde is. Ze volgt hen. En als ze het niet goed weet, kruipt ze in haar veilige mand.
Op 1 week leerde ze ongelofelijk snel: ze kent het commando 'zit'. Ze leerde dat de mens als 'eerste door de deur' wandelt bij het juiste commando en dan pas de honden.
Ze is nu zindelijk en kent het dagritueel ochtend en avond in het gezin want ook bij ons kan het druk zijn met werk, school en hobbys. (Zij went er met de tijd nog beter aan natuurlijk)
Ze kent haar plaats in de mand of op haar deken, honden mogen bij ons niet in zetel nog op verdiep in slaapkamers. Elk zijn eigen plek in huis.
Ze is als jonge hond rustig in huis, aangenaam.
Ze heeft geen baknijd, aaibaar als ze eet, neemt koekje rustig aan zonder te happen in vingers. Ik leer haar haar poten afkuisen met handdoek bij regenweer.
Bij bezoek blijft ze liever rustig in mand zonder blaffen of geen energieke uitspattingen. Momenteel blijft ze op afstand van mensen die ze nog niet kent.
Ze is zacht van karakter, helemaal niet agressief, dominant, noch lawaaierig. Goede gezondheid. Uiterlijk: elegant, eerder stijl van windhond, lange poten en lenig.
Ze is volgzaam aan 1 persoon/baasje. Ik leer haar de tuin verkennen en wandelen stap voor stap. Ze heeft nu zeker nog een goed afgesloten tuin nodig.
Met vrouwen voelt ze zich meteen comfortabel, met mijn man en zoon heeft ze meer tijd nodig. Dus geef haar die tijd. (in het asiel werken veel vrouwelijke vrijwilligers)
Spelen: ze loopt achter tennisbal maar rapporteert nog niet, kauwt graag op houten tak/stok of op een dik speeltouw.
De eerste maanden moet er zeker met haar gewerkt worden, zodat je haar evolutie ziet en er een toffe luisterende hond van kan maken.
Commando's vindt ze leuk. Het is een goede, lieve en loyale hond die een baas nodig heeft en haar de juiste commando's aanleert op leuke manier en zo stap voor stap de buitenwereld leert kennen.
Ze boekt snel resultaat en dat geeft voldoening, maar ze heeft jouw bevestiging nodig, jouw schouderklopje omdat ze door bepaalde nieuwe geluiden onzeker wordt.
Ze is het waard!

Damascus, Manilla, Teheran, Riyad, Ankara en Evita zijn toffe, speelse pups, die het levenslicht zagen in het dodenstation. Hun mama werd na een inbeslagname door de politie daarheen gebracht, waar ze daags nadien beviel van acht pups. Eentje van hen overleed jammer genoeg, en nog een andere heeft ondertussen al het geluk gehad om een goede thuis te vinden, maar deze zes schatjes lijken jammer genoeg niemand op te vallen.

Het zijn nochtans hele toffe, pientere pups, die mits wat training en opvoeding ongetwijfeld trouwe metgezellen voor het leven zullen worden! Het zullen middelgrote tot grote honden worden, met een slanke maar gespierde bouw, die wel houden van een lange wandeling met hun baasje!

Wie wil hen die gouden mand geven waar ze ondertussen al zo lang op moeten wachten?
https://youtu.be/puKQTxZqMCI
https://youtu.be/osjPF3vvdX4
Ankara is een vrouwtje van ca. 1 jaar oud.

Ankara is een grote hond (Cross): zij is ca. 60 cm hoog en weegt ca. 17 kg.

Ankara verblijft momenteel in Nederland

ACE referentie nummer: 20382

Het kan zijn dat er, op het moment dat u deze advertentie onder ogen krijgt, inmiddels iets is gewijzigd in de situatie van de hond. Kijk daarom ook altijd even op onze site voor de meest aktuele status.

ACE (Animal Care of Espagna) is een erkende, niet-gesubsidieerde organisatie in Zuid Spanje die ter plaatste ijvert voor betere wetgeving i.v.m. dierenwelzijn, castratieprogramma's opzet en educatie geeft over verzorging en omgang met dieren in plaatselijke scholen. ACE REDT OOK HONDENLEVENS DOOR ADOPTIE.

In België werkt de organisatie onder de naam SHIN (Spaanse Honden In Nood)

De adoptiebijdrage voor een hond bedraagt 360 euro ( 250 euro voor honden ouder dan 10 jaar) en omvat:
* de reis van de hond vanuit Spanje;
* castratie of sterilisatie (mits de leeftijd en gezondheid dit toelaat);
* de entingen : rabiës en cocktail.
* ontworming.
* tanden reiniging (Geen chirurgie).
* pups zijn geënt volgens het standaard vaccinatieprogramma overeenkomstig de Europese aanbevelingen. Op basis van leeftijd moeten mogelijk na aankomst nog aanvullende entingen gebeuren;
* bloedtest op Middellandse Zeeziektes: leishmania, ehrlichia en hartworm - meer info op www.ace-charity.org
* Europees dierenpaspoort;
* Alle honden zijn gechipt, het nummer staat in het paspoort;
* De adoptant draagt de kosten van en zorgt voor de aanmelding van de chip: in Nederland bij NDG en in België (verplicht) bij Dogid.

ACE SHIN is een ideële organisatie waar vrijwilligers zich inzetten om in Spanje zieke, mishandelde, verwaarloosde of achtergelaten honden (o.m. uit dodingsstations) op te vangen, te verzorgen en een fijn leven te geven. ACE SHIN levert geen perfecte honden af. Hou er daarom rekening mee dat de honden door hun (vaak onbekend) verleden, een rugzakje kunnen meedragen en dat u na adoptie voor onverwachte medische kosten kan komen te staan. Al onze honden verdienen een liefde- en begripvolle thuis.

Hebt u interesse in deze hond of in een van onze andere honden? Stuur ons dan een mailtje met daarin de naam van de hond en het referentienummer. Vertel alvast iets over u zelf, zoals uw thuissituatie en werktijden. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op. Meer info over de adoptieprocedure vindt u op www.ace-charity.org

Ankara ( Filmpjes)’s details

Gendermale
Age1 year
Is chippedyes
Is vaccinatedyes
Has rabies shotyes
Is sterilizedyes
Compatible with kidsyes, oudere kinderen
Compatible with congeneryes,
Compatible with other animalsno, onbekend
Adoption costEUR 360,00
Where am I., Netherlands
looking foradoption
availabilityavailable

Organisation

Spaansehondeninnood


80 goorstraat
Hever-schiplaken, 3191
Belgium
M: 0032-465/00 83 30
www:ace-charity.org
CONTACT
Phone:+32465008330

Make an enquiry