zooplus 20 jaar acties

zooplus 20 jaar acties

Alvaro ( Filmpje), Other, 2 years, looking for adoption

ACE: Alvaro
September 2022, uit het Dagboek van Fabienne:

Het verdriet van Alvaro toen zijn baasje vertrok.

Een man stond aan de poort, met zijn hond aan de hand. Een mooi zicht, tenminste als je niet wist dat hij zijn hond bij ons wou dumpen, want Alvaro kon niet langer bij hen blijven. Was het hun piepkleine appartement? Was het door gebrek aan tijd? Was het het kindje van 4 maanden? Was het de vrouw des huizes die er genoeg van had? Het was een heel raar, verward verhaal van de man, die huilde toen hij weg ging, maar hem toch zeer verzekerd achter liet.

Alvaro adoreerde zijn baasje, zijn familie, maar zijn energie was echter te veel voor hen. Hij was er wel mee naar school gegaan, en zindelijk is Alvaro ook, en goed met de kinderen, eentje van 12 en een baby van 4 maanden, maar wat de echte reden voor deze beslissing juist was weten we niet, al hadden we wel een vermoeden, maar je kreeg het niet van zijn baasje te horen. Hij ging nog snel even foto's maken van zijn hond voor hij vertrok, en daar ging hij dan.

En toen, toen stortte Alvaro's wereld in. Zijn blik wijkt niet af van de deur langs waar zijn baasje naar buiten liep, zijn verdriet duidelijk voelbaar.
https://youtu.be/fPPMC_K2I5k

Alvaro is een mannetje van ca. 2 jaar 9 maanden oud.

Alvaro is een kleine hond (Cross Bodeguero): hij is ca. 37 cm hoog en weegt ca. 12 kg.

Alvaro verblijft momenteel in Nederland

ACE referentie nummer: 20936

Het kan zijn dat er, op het moment dat u deze advertentie onder ogen krijgt, inmiddels iets is gewijzigd in de situatie van de hond. Kijk daarom ook altijd even op onze site voor de meest aktuele status.

ACE (Animal Care of Espagna) is een erkende, niet-gesubsidieerde organisatie in Zuid Spanje die ter plaatste ijvert voor betere wetgeving i.v.m. dierenwelzijn, castratieprogramma's opzet en educatie geeft over verzorging en omgang met dieren in plaatselijke scholen. ACE REDT OOK HONDENLEVENS DOOR ADOPTIE.

In België werkt de organisatie onder de naam SHIN (Spaanse Honden In Nood)

De adoptiebijdrage voor een hond bedraagt 360 euro ( 250 euro voor honden ouder dan 10 jaar) en omvat:
* de reis van de hond vanuit Spanje;
* castratie of sterilisatie (mits de leeftijd en gezondheid dit toelaat);
* de entingen : rabiës en cocktail.
* ontworming.
* pups zijn geënt volgens het standaard vaccinatieprogramma overeenkomstig de Europese aanbevelingen. Op basis van leeftijd moeten mogelijk na aankomst nog aanvullende entingen gebeuren;
* bloedtest op Middellandse Zeeziektes: leishmania, ehrlichia en hartworm - meer info op www.ace-charity.org
* Europees dierenpaspoort;
* Alle honden zijn gechipt, het nummer staat in het paspoort;
* De adoptant draagt de kosten van en zorgt voor de aanmelding van de chip: in Nederland bij NDG en in B elgië (verplicht) bij Dogid.

ACE SHIN is een ideële organisatie waar vrijwilligers zich inzetten om in Spanje zieke, mishandelde, verwaarloosde of achtergelaten honden (o.m. uit dodingsstations) op te vangen, te verzorgen en een fijn leven te geven. ACE SHIN levert geen perfecte honden af. Hou er daarom rekening mee dat de honden door hun (vaak onbekend) verleden, een rugzakje kunnen meedragen en dat u na adoptie voor onverwachte medische kosten kan komen te staan. Al onze honden verdienen een liefde- en begripvolle thuis.

Hebt u interesse in deze hond of in een van onze andere honden? Stuur ons dan een mailtje met daarin de naam van de hond en het referentienummer. Vertel alvast iets over u zelf, zoals uw thuissituatie en werktijden. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op. Meer info over de adoptieprocedure vindt u op www.ace-charity.org

Alvaro ( Filmpje)’s details

Gendermale
Age2 years
Is chippedyes
Is vaccinatedyes
Has rabies shotyes
Is sterilizedyes
Compatible with kidsyes,
Compatible with congeneryes,
Compatible with other animalsno, onbekend
Adoption costEUR 360,00
Where am I., Netherlands
looking foradoption
availabilityavailable

Organisation

Spaansehondeninnood


80 goorstraat
Hever-schiplaken, 3191
Belgium
M: 0032-465/00 83 30
www:ace-charity.org
CONTACT
Phone:+32465008330

Make an enquiry