zooplus 20 jaar acties

zooplus 20 jaar acties

Terry, Mix, 5 years, looking for adoption

ACE: Terry
Augustus 2021, uit het Dagboek van Fabienne: Luna, Niebla en Terry, een triest familiedrama.

Ze kwamen alle 3 uit dezelfde familie. Luna, een ouder hondje van 8 jaar, Terry een jonge hond van amper 3 jaar, en Niebla een jonge, vrolijke dame in de fleur van haar leven. Luna is een braaf, zachtaardig hondje dat nu in opvang zit en dus gelukkig in huis leeft, maar Niebla en Terry zitten nog in het opvangcentrum in Algeciras. De drie hondjes leefden jarenlang samen in een gelukkig gezin, waren verwend en waren geliefd, tot het zoontje van het gezin ernstig ziek werd en leukemie kreeg. Eerst hebben ze geprobeerd om hen toch te kunnen geven wat ze konden, maar later werd de behandeling en de situatie van het zoontje alsmaar moeilijker, dat het voor de ouders niet langer mogelijk was om voor hun hondjes te zorgen. Zelfs de dokters eisten dat de honden weg moesten.

Elk van de hondjes heeft hier enorm onder geleden, en trachten zich nu een beetje aan te passen, maar het is zwaar om te leven in een asiel, zeker voor huishondjes. Alledrie zijn ze hele goede hondjes, die sociaal en lief zijn met mensen en andere honden. Niebla is niet goed met katten, Luna daarentegen wel, want het opvanggezin heeft er verschillende. De drie hondjes worden ook opgevolgd door de dierenarts, en zijn in behandeling voor Filaria, nog iets waar ze weinig geluk bij hadden. Ook Luna’s oortjes hadden verzorging nodig, omdat ze zwaar ontstoken waren.

Het zijn stuk voor stuk schatten van honden, op zoek naar een nieuwe kans.
Terry is een mannetje van ca. 5 jaar oud.

Terry is een middelgrote hond (Cross): hij is ca. 45 cm hoog en weegt ca. 11 kg.

Terry verblijft momenteel in Spanje

ACE referentie nummer: 19302

Het kan zijn dat er, op het moment dat u deze advertentie onder ogen krijgt, inmiddels iets is gewijzigd in de situatie van de hond. Kijk daarom ook altijd even op onze site voor de meest aktuele status.

ACE (Animal Care of Espagna) is een erkende, niet-gesubsidieerde organisatie in Zuid Spanje die ter plaatste ijvert voor betere wetgeving i.v.m. dierenwelzijn, castratieprogramma's opzet en educatie geeft over verzorging en omgang met dieren in plaatselijke scholen. ACE REDT OOK HONDENLEVENS DOOR ADOPTIE.

In België werkt de organisatie onder de naam SHIN (Spaanse Honden In Nood)

De adoptiebijdrage voor een hond bedraagt 360 euro ( 250 euro voor honden ouder dan 10 jaar) en omvat:
* de reis van de hond vanuit Spanje;
* castratie of sterilisatie (mits de leeftijd en gezondheid dit toelaat);
* de entingen : rabiës en cocktail.
* ontworming.
* tanden reiniging (Geen chirurgie).
* pups zijn geënt volgens het standaard vaccinatieprogramma overeenkomstig de Europese aanbevelingen. Op basis van leeftijd moeten mogelijk na aankomst nog aanvullende entingen gebeuren;
* bloedtest op Middellandse Zeeziektes: leishmania, ehrlichia en hartworm - meer info op www.ace-charity.org
* Europees dierenpaspoort;
* Alle honden zijn gechipt, het nummer staat in het paspoort;
* De adoptant draagt de kosten van en zorgt voor de aanmelding van de chip: in Nederland bij NDG en in België (verplicht) bij Dogid.

ACE SHIN is een ideële organisatie waar vrijwilligers zich inzetten om in Spanje zieke, mishandelde, verwaarloosde of achtergelaten honden (o.m. uit dodingsstations) op te vangen, te verzorgen en een fijn leven te geven. ACE SHIN levert geen perfecte honden af. Hou er daarom rekening mee dat de honden door hun (vaak onbekend) verleden, een rugzakje kunnen meedragen en dat u na adoptie voor onverwachte medische kosten kan komen te staan. Al onze honden verdienen een liefde- en begripvolle thuis.

Hebt u interesse in deze hond of in een van onze andere honden? Stuur ons dan een mailtje met daarin de naam van de hond en het referentienummer. Vertel alvast iets over u zelf, zoals uw thuissituatie en werktijden. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op. Meer info over de adoptieprocedure vindt u op www.ace-charity.org

Terry’s details

Gendermale
Age5 years
Is chippedyes
Is vaccinatedyes
Has rabies shotyes
Is sterilizedyes
Compatible with kidsyes,
Compatible with congeneryes,
Compatible with other animalsno, onbekend
Adoption cost€360.00
Where am IMijas, Spain
looking foradoption
availabilityavailable

Organisation

Spaansehondeninnood


80 goorstraat
Hever-schiplaken, 3191
Belgium
M: 0032-465/00 83 30
www:ace-charity.org
CONTACT
Phone:0465/00 83 30

Make an enquiry