zooplus 20 jaar acties

zooplus 20 jaar acties

Neil, Mix, 6 years, looking for adoption

ACE: Neil
Juni 2021, uit het Dagboek van Fabienne:

Neil, stapje per stapje de goede richting uit.

Neil werd samen met heel wat andere hondjes gered uit een buurt in Sevilla, waar ze jarenlang een hel doorstonden. In het begin was hij erg schuw en bang, tot hij stilaan los kwam en dan het geluk had dat een vrijwilliger hem mee nam en aan hem wilde werken. En dat ging heel goed, hij is ondertussen een echte lieverd geworden, die het verschil heeft leren kennen tussen mensen die het goed bedoelen en anderen.

Hij is super sociaal met andere hondjes, en wil nu graag knuffelen, met de vrijwilligers, met zijn verzorgers, nog steeds met een verlegen hartje maar met wilskracht. Hij houdt van menselijk contact en heeft leren lopen en wandelen aan de lijn. Hij heeft iemand nodig met geduld, die met hem wil werken en leven. Hij moet nog veel leren maar wil wel, hij heeft niet een baasje nodig van "och God, ocharme", iemand die medelijden met hem heeft, neen, hij heeft een baasje nodig die zegt: 'Komaan man, we gaan ervoor ', dat geeft hem meer zekerheid.

Neil heeft in de tijd dat hij bij ons getoond dat hij wel wil veranderen, en het gaat stapje per stapje. Hij wil graag iemands grote liefde worden, maar er is samen nog veel werk te verrichten.


Oorspronkelijke tekst:

Neil, komt ook uit een erbarmelijke situatie zoals je hier beneden kan lezen. Neil is nu even al bij ons en hij evolueert goed. Hij is minder angstig, komt een beetje onzeker goede dag zeggen maar gaat stapje per stapje vooruit. Neil zal ook nog veel moeten leren maar is een hondje dat die kans moet krijgen. Zijn sociaal gedrag is goed, maar niet met iedereen. Zijn vertrouwen naar mensen toe is er totaal nog niet. Hij is geen kant en klaar hondje, moet worden aangepakt en opgevoed door mensen die ervaring en veel geduld en tijd kunnen vrij maken om hem goed te krijgen, zijn verleden heeft hem erg getekend. Een probleem hondje met gebruiksaanwijzing.


Ergens in het binnenland, niet ver van Sevilla, leefde een groep honden jarenlang in pure ellende. Velen van hen stierven van ontbering, maar zij die zich wisten te handhaven in deze omstandigheden konden overleven. Deze hebben we mee genomen.

De oproep kwam binnen via verschillende kanalen, via verschillende oproepen, maar geen mens reageerde want het was erg ver, maar ook moeilijk om aan te beginnen. De hondjes waren bang en de eigenaar was meer dan gestoord. Een oudere man die jarenlang honden verzamelde, zonder hen te verzorgen. Hij wilde er ook geen afstand van doen. De politie kwam er aan te pas en na veel overleg konden we huiswaarts keren.

Eens bij ons aangekomen realiseerden we ons dat deze stakkers de hel hadden gezien, ze kruipen op elkaar om toch maar niet gezien te worden. Anderen steken hun neusje in de hoek en knijpen hun oogjes hard dicht, hopend dat ze niet weer een rammeling moeten ondergaan. Het is hart- en hartverscheurend.

Ondertussen zijn ze bij ons en laten we hen even aanpassen aan de nieuwe situatie. Het bibberen wordt stilaan minder en hun blikken meer open, hun buikjes worden goed gevuld en onze verzorging voelen ze stilaan als positief aan. Ze krijgen nu een andere kijk op het leven, ook al is het bij ons, en stilaan begeleiden we ze samen naar een nieuwe leven. Ook voor hen vechten we tot we ze hun hemel op aarde hebben kunnen geven.

Neil is een mannetje van ca. 5 jaar oud.

Neil is een kleine hond (Cross): hij is ca. 37 cm hoog en weegt ca. 10 kg.

Neil verblijft momenteel in Spanje

ACE referentie nummer: 18060


Het kan zijn dat er, op het moment dat u deze advertentie onder ogen krijgt, inmiddels iets is gewijzigd in de situatie van de hond. Kijk daarom ook altijd even op onze site voor de meest aktuele status.

ACE (Animal Care of Espagna) is een erkende, niet-gesubsidieerde organisatie in Zuid S panje die ter plaatste ijvert voor betere wetgeving i.v.m. dierenwelzijn, castratieprogramma's opzet en educatie geeft over verzorging en omgang met dieren in plaatselijke scholen. ACE REDT OOK HONDENLEVENS DOOR ADOPTIE.

In België werkt de organisatie onder de naam SHIN (Spaanse Honden In Nood)


De adoptiebijdrage voor een hond bedraagt 360 euro ( 250 euro voor honden ouder dan 10 jaar) en omvat:
* de reis van de hond vanuit Spanje;
* castratie of sterilisatie (mits de leeftijd en gezondheid dit toelaat);
* de entingen : rabiës en cocktail.
* ontworming.
* pups zijn geënt volgens het standaard vaccinatieprogramma overeenkomstig de Europese aanbevelingen. Op basis van leeftijd moeten mogelijk na aankomst nog aanvullende entingen gebeuren;
* bloedtest op Middellandse Zeeziektes: leishmania, ehrlichia en hartworm - meer info op www.ace-charity.org
* Europees dierenpaspoort;
* Alle honden zijn gechipt, het nummer staat in het paspoort;
* De adoptant draagt de kosten van en zorgt voor de aanmelding van de chip: in Nederland bij NDG en in B elgië (verplicht) bij Dogid.


ACE SHIN is een ideële organisatie waar vrijwilligers zich inzetten om in Spanje zieke, mishandelde, verwaarloosde of achtergelaten honden (o.m. uit dodingsstations) op te vangen, te verzorgen en een fijn leven te geven. ACE SHIN levert geen perfecte honden af. Hou er daarom rekening mee dat de honden door hun (vaak onbekend) verleden, een rugzakje kunnen meedragen en dat u na adoptie voor onverwachte medische kosten kan komen te staan. Al onze honden verdienen een liefde- en begripvolle thuis.

Hebt u interesse in deze hond of in een van onze andere honden? Stuur ons dan een mailtje met daarin de naam van de hond en het referentienummer. Vertel alvast iets over u zelf, zoals uw thuissituatie en werktijden. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op. Meer info over de adoptieprocedure vindt u op www.ace-charity.orgNeil’s details

Gendermale
Age6 years
Is chippedyes
Is vaccinatedyes
Has rabies shotyes
Is sterilizedyes
Compatible with kidsno, onbekend
Compatible with congeneryes,
Compatible with other animalsno, onbekend
Adoption costEUR 360,00
Where am IMijas, Spain
looking foradoption
availabilityavailable

Organisation

Spaansehondeninnood


80 goorstraat
Hever-schiplaken, 3191
Belgium
M: 0032-465/00 83 30
www:ace-charity.org
CONTACT
Phone:0465/00 83 30

Make an enquiry