zooplus 20 jaar acties

zooplus 20 jaar acties

Karmelo, Mix, 1 year, looking for adoption

ACE: Karmelo
Januari 2022, uit het Dagboek van Fabienne: Karma en Karmelo, ideaal speelgoed voor de kinderen, tot ze verbannen werden naar het dodenstation.
Karma en Karmelo werden cadeau gegeven met Kerstmis, als kleine Kersthondjes, twee mooie schitterende dotjes. Papperige pluizige pupjes, ideaal voor de kleinkinderen. Maar ze waren nog geen maand in hun - wat zou moeten zijn - nieuwe thuis of ze waren hen al tot last en ze werden verbannen naar het veld van opa en oma, of nonkel. Daar begon de hel van hun nieuwe leven, die niet veel later nog erger werd toen ze naar het dodenstation weggebracht werden.
Maar eigenlijk. Eigenlijk hadden zij geluk bij een ongeluk, want toen ze net aangekomen waren in het dodenstation, alarmeerde een vrouwtje ons om hen aub te redden. Ze had hen gekend bij de familie als pupjes die dol waren op de kinderen, overal bij hoorden tot. Zo kwamen ze bij ons terecht, twee knappe lieverds met een verlegen karakter, want na alles wat hen overkwam weten ze het nu even niet meer. Hier zie ik vlug verandering in komen, want met de aandacht en liefde, en de verzorging van een gezin, zie je deze onschuldige zielen gauw veranderen in grote kapoenen en heerlijke beste vrienden!
Het gaan grote honden worden die veel beweging nodig hebben en een consequente opvoeding vereisen tot ze gevormd zijn. Eens opgevoed heb je de beste vriend in huis, maar daar moet je aan werken, geduld en tijd in steken. Je moet bewust beginnen aan de opvoeding van een Mastin kruising, dan krijg je een levenslang resultaat!
Karmelo is een mannetje van ca. 11 maanden oud.
Karmelo is een grote hond (Cross): hij is ca. 42 cm hoog en weegt ca. 17 kg.
Karmelo verblijft momenteel in Spanje
ACE referentie nummer: 20116
Het kan zijn dat er, op het moment dat u deze advertentie onder ogen krijgt, inmiddels iets is gewijzigd in de situatie van de hond. Kijk daarom ook altijd even op onze site voor de meest aktuele status.
ACE (Animal Care of Espagna) is een erkende, niet-gesubsidieerde organisatie in Zuid Spanje die ter plaatste ijvert voor betere wetgeving i.v.m. dierenwelzijn, castratieprogramma's opzet en educatie geeft over verzorging en omgang met dieren in plaatselijke scholen. ACE REDT OOK HONDENLEVENS DOOR ADOPTIE.
In België werkt de organisatie onder de naam SHIN (Spaanse Honden In Nood)
De adoptiebijdrage voor een hond bedraagt 360 euro ( 250 euro voor honden ouder dan 10 jaar) en omvat:
* de reis van de hond vanuit Spanje;
* castratie of sterilisatie (mits de leeftijd en gezondheid dit toelaat);
* de entingen : rabiës en cocktail.
* ontworming.
* tanden reiniging (Geen chirurgie).
* pups zijn geënt volgens het standaard vaccinatieprogramma overeenkomstig de Europese aanbevelingen. Op basis van leeftijd moeten mogelijk na aankomst nog aanvullende entingen gebeuren;
* bloedtest op Middellandse Zeeziektes: leishmania, ehrlichia en hartworm - meer info op www.ace-charity.org
* Europees dierenpaspoort;
* Alle honden zijn gechipt, het nummer staat in het paspoort;
* De adoptant draagt de kosten van en zorgt voor de aanmelding van de chip: in Nederland bij NDG en in België (verplicht) bij Dogid.
ACE SHIN is een ideële organisatie waar vrijwilligers zich inzetten om in Spanje zieke, mishandelde, verwaarloosde of achtergelaten honden (o.m. uit dodingsstations) op te vangen, te verzorgen en een fijn leven te geven. ACE SHIN levert geen perfecte honden af. Hou er daarom rekening mee dat de honden door hun (vaak onbekend) verleden, een rugzakje kunnen meedragen en dat u na adoptie voor onverwachte medische kosten kan komen te staan. Al onze honden verdienen een liefde- en begripvolle thuis.
Hebt u interesse in deze hond of in een van onze andere honden? Stuur ons dan een mailtje met daarin de naam van de hond en het referentienummer. Vertel alvast iets over u zelf, zoals uw thuissituatie en werktijden. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op. Meer info over de adoptieprocedure vindt u op www.ace-charity.org


Karmelo’s details

Gendermale
Age1 year
Is chippedyes
Is vaccinatedyes
Has rabies shotyes
Is sterilizedyes
Compatible with kidsno, onbekend
Compatible with congeneryes,
Compatible with other animalsno, onbekend
Adoption costEUR 360,00
Where am IMijas, Spain
looking foradoption
availabilityavailable

Organisation

Spaansehondeninnood


80 goorstraat
Hever-schiplaken, 3191
Belgium
M: 0032-465/00 83 30
www:ace-charity.org
CONTACT
Phone:0465/00 83 30

Make an enquiry