zooplus 20 jaar acties

zooplus 20 jaar acties

Mila ( Filmpje), Dalmatien, 11 years, looking for adoption

ACE: Mila
Mei 2023, Dagboek van Fabienne:

Mila en Panchito verloren hun (t)huis.

Mila en Panchito maakten het allemaal mee: de beginnende problemen, de echtelijke ruzies, het heengaan van een van de partners gevolgd door de grote financiële zorgen, de schuldeisers op hun best, de kinderen die stilaan stiller en stiller werden, in een huis dat zijn kruisje droeg, en zonder dat ook maar iemand hen benaderde om te helpen. Het onvermijdelijke kwam er stilaan aan, en hoe lief deze twee trouwe hondjes ook waren, hoe ze ook hun best deden om alles mee te dragen, de uitkomst was voor hen dezelfde.

Panchito, destijds gered van de straat toen hij een flessenpup was, is nu 11 jaar. Mila, 11 jaar, werd gered van een mafkees die haar zwaar mishandelde en enorm veel pijn deed. Al die jaren deelden ze lief en leed met dit gezin. Hun baasje legde uit dat ze vannacht met haar kinderen onder de blote hemel sliep, uitstel was er niet meer, en vroeg of wij hun twee geliefde oudjes onderdak konden bieden.

Mila heeft een zware tumor hangen aan haar achterpoot, Panchito heeft een huidprobleem, en beiden waren erg onverzorgd en verwaarloosd, net als de mensen zelf. Twee projectjes erbij, twee lieve oudjes die op straat staan, net als de rest van hun familie. Ze kunnen niet meer in hun huis, het gezin staat op straat, hun hondjes zijn bij ons.

Mila en Panchito kunnen apart geplaatst worden, maar wie verwent deze oudjes nog enkele jaren, wie geeft hen nog wat geluk? Als je zelf reeds een respectabele leeftijd hebt, en elke dag een lieve snoet in je gelaat wil, denk dan even aan deze twee weerloze slachtoffers van de maatschappij!
https://youtu.be/RKyvsrqdR38
Mila is een vrouwtje van ca. 11 jaar oud.

Mila is een grote hond (Dalmatian): zij is ca. 53 cm hoog en weegt ca. 16 kg.

Mila verblijft momenteel in Spanje

ACE referentie nummer: 21665

Het kan zijn dat er, op het moment dat u deze advertentie onder ogen krijgt, inmiddels iets is gewijzigd in de situatie van de hond. Kijk daarom ook altijd even op onze site voor de meest aktuele status.

ACE (Animal Care of Espagna) is een erkende, niet-gesubsidieerde organisatie in Zuid Spanje die ter plaatste ijvert voor betere wetgeving i.v.m. dierenwelzijn, castratieprogramma's opzet en educatie geeft over verzorging en omgang met dieren in plaatselijke scholen. ACE REDT OOK HONDENLEVENS DOOR ADOPTIE.

In België werkt de organisatie onder de naam SHIN (Spaanse Honden In Nood)

De adoptiebijdrage voor een hond bedraagt 360 euro ( 250 euro voor honden ouder dan 10 jaar) en omvat:
* de reis van de hond vanuit Spanje;
* castratie of sterilisatie (mits de leeftijd en gezondheid dit toelaat);
* de entingen : rabiës en cocktail.
* ontworming.
* pups zijn geënt volgens het standaard vaccinatieprogramma overeenkomstig de Europese aanbevelingen. Op basis van leeftijd moeten mogelijk na aankomst nog aanvullende entingen gebeuren;
* bloedtest op Middellandse Zeeziektes: leishmania, ehrlichia en hartworm - meer info op www.ace-charity.org
* Europees dierenpaspoort;
* Alle honden zijn gechipt, het nummer staat in het paspoort;
* De adoptant draagt de kosten van en zorgt voor de aanmelding van de chip: in Nederland bij NDG en in België (verplicht) bij Dogid.

ACE SHIN is een ideële organisatie waar vrijwilligers zich inzetten om in Spanje zieke, mishandelde, verwaarloosde of achtergelaten honden (o.m. uit dodingsstations) op te vangen, te verzorgen en een fijn leven te geven. ACE SHIN levert geen perfecte honden af. Hou er daarom rekening mee dat de honden door hun (vaak onbekend) verleden, een rugzakje kunnen meedragen en dat u na adoptie voor onverwachte medische kosten kan komen te staan. Al onze honden verdienen een liefde- en begripvolle thuis.

Hebt u interesse in deze hond of in een van onze andere honden? Stuur ons dan een mailtje met daarin de naam van de hond en het referentienummer. Vertel alvast iets over u zelf, zoals uw thuissituatie en werktijden. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op. Meer info over de adoptieprocedure vindt u op www.ace-charity.org

Mila ( Filmpje)’s details

Genderfemale
Age11 years
Is chippedyes
Is vaccinatedyes
Has rabies shotyes
Is sterilizedyes
Compatible with kidsyes, oudere kinderen/ zie tekst
Compatible with congeneryes,
Compatible with other animalsno, onbekend
Adoption cost€250.00
Where am IMijas, Spain
looking foradoption
availabilityavailable

Organisation

Spaansehondeninnood


80 goorstraat
Hever-schiplaken, 3191
Belgium
M: 0032-465/00 83 30
www:ace-charity.org
CONTACT
Phone:+32465008330

Make an enquiry