zooplus 20 jaar acties

zooplus 20 jaar acties

Machote, Europees korthaar, 3 years, looking for adoption

ACE: Machote
Update Machote,

Een jaar geleden had machote het geluk om zijn koffertje te mogen pakken samen met zijn toenmalige grote vriend Poden.
Hen leven veranderde flink, Machote mocht naar buiten en Poden uiteraard niet zonder toezicht we vermoeden dat daardoor Poden en Machote uit elkaar gegroeid zijn. Machote trok steeds meer zijn eigen plan en Poden claimde daardoor zijn vrouwtje steeds meer en als Machote dan toch weer binnen kwam, groeide de jaloezie. De vriendschap tussen de twee bekoelde en zijn nu op een punt beland dat Poden zijn voormalig vriendje Machote liever kwijt dan rijk is.
Ons werd gevraagd een nieuwe thuis voor Machote te zoeken.
Machote is een schat van een kat. Hij houdt van spelen met touwtjes en hengels en vindt het heerlijk om in de zon te liggen.
Hij heeft het nodig om naar buiten te gaan, maar dan wel in een afgesloten balkon of tuin, hij is niet geschikt om hem uit de eigen tuin te laten gaan want hij zoekt confrontatie met andere huiskatten op en durft daarbij ook bij buren naar binnen te gaan.
Met andere katten is hij dus niet goed, hij lijkt de katten taal niet goed te spreken
Tegen de hond is hij altijd erg lief maar de hond werd steeds jaloerser en steeds minder lief tegen hem, het ligt dus niet aan Machote maar aan Poden waardoor het heel goed zou kunnen dat hij met andere honden wel weer een vriendschap opbouwt. Maar dan liefst wel bij een hond die katten gewend is.
Machote is echt een schat van een kat maar vaak wat onhandig, hij geeft bijvoorbeeld love bites maar net iets te hard.
Het is een heel lief en gevoelig katje.

Door een ontsteking aan een van z'n achterpootjes dat niet met antibiotica te behandelen bleek, is er uiteindelijk èèn teentje geamputeerd, waardoor hij iets moeilijker loopt en springt dan voorheen maar veel last heeft hij er niet van.
Wie valt er voor deze lieverd?
Originele tekst:

Januari 2021, uit het Dagboek van Fabienne :

Poden en Machote,... Hun baasje stierf aan COVID,...

Weer eens een droevig verhaal in deze vreemde tijden, deze keer voor Bodeguero Poden en katje Machote,... Ze waren de lieverds van een echtpaar uit Sevilla. Toen de man echter ziek werd ten gevolge van COVID, en niet veel later heen ging, stond de toekomst van beide dieren op de rand van de afgrond,...

De oude mama mocht wel bij dochter lief gaan inwonen maar ze wilde in geen enkel geval een van de dieren in huis, ook al leefden ze al jaren samen met haar ouders,... Het verdriet van de oma was groot, maar de dochter hield voet bij stuk,...

En zo kwamen ze bij ons terecht, twee zieltjes die niet uit elkaar willen, die altijd samen waren en dat willen we zo graag verder zetten,... Poden is een en al liefde voor Machote en andersom,... Ze eten, spelen, slapen en leven samen,...

Wie wil er een lieve kat en een sympathiek Bodeguerootje gelukkig maken? Het is hun grootste wens,... Beiden zijn samen opgegroeid en zijn gewend van in huis te leven,...

Machote is een mannetje van ca. 3 jaar oud.

Machote is een kleine cat (European Shorthair): hij is ca. 25 cm hoog en weegt ca. 4 kg.

Machote verblijft momenteel in Spanje

ACE referentie nummer: 18556

Het kan zijn dat er, op het moment dat u deze advertentie onder ogen krijgt, inmiddels iets is gewijzigd in de situatie van de kat. Kijk daarom ook altijd even op onze site voor de meest aktuele status.

ACE (Animal Care of Espagna) is een erkende, niet-gesubsidieerde organisatie in Zuid Spanje die ter plaatste ijvert voor betere wetgeving i.v.m. dierenwelzijn, castratieprogramma's opzet en educatie geeft over verzorging en omgang met dieren in plaatselijke scholen.

ACE REDT OOK HONDEN- EN KATTENLEVENS DOOR ADOPTIE.
In België werkt de organisatie onder de naam SHIN (Spaanse Honden In Nood)

De adoptiebijdrage voor een kat bedraagt € 250,00 en omvat:
* de reis van de kat vanuit Spanje;
* castratie of sterilisatie (m its de leeftijd en gezondheid dit toelaat);
* de vaccinaties voor Leucose, katten- en niesziekte;
* Kittens zijn geënt volgens het standaard vaccinatieprogramma overeenkomstig de Europese aanbevelingen. Op basis van leeftijd moeten mogelijk na aankomst nog aanvullende entingen gebeuren;
* ontvlooien en ontwormen;
* Europees dierenpaspoort;
* Alle katten zijn gechipt, het nummer staat in het paspoort;
ACE | SHIN is een ideële organisatie waar vrijwilligers zich inzetten om in Spanje zieke, mishandelde, verwaarloosde of achtergelaten honden en katten (o.m. uit dodingsstations) op te vangen, te verzorgen en een fijn leven te geven.
ACE | SHIN levert geen perfecte honden en katten af. Hou er daarom rekening mee dat de dieren door hun (vaak onbekend) verleden, een rugzakje kunnen meedragen en dat u na adoptie voor onverwachte medische kosten kan komen te staan.
Al onze honden en katten verdienen een liefde- en begripvolle thuis.
Hebt u interesse in deze kat of in een van onze andere katten ? Stuur ons dan een mailtje met daarin de naam van de kat en het referentienummer. Vertel alvast iets over u zelf, zoals uw thuissituatie en werktijden. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.
Meer info over de adoptieprocedure vindt u op onze website: www.ace-charity.org
Voor meer informatie over 'Machote' gelieve te mailen naar adopties.katten@ace-charity.org'

Machote’s details

Gendermale
Age3 years
Is chippedyes
Is vaccinatedyes
Has rabies shotno
Is sterilizedyes
Compatible with kidsyes, oudere kinderen/ zie tekst
Compatible with congenerno, zie tekst
Compatible with other animalsyes,
Adoption costEUR 250,00
Where am IMijas, Spain
looking foradoption
availabilityavailable

Organisation

Spaansehondeninnood


80 goorstraat
Hever-schiplaken, 3191
Belgium
M: 0032-465/00 83 30
www:ace-charity.org
CONTACT
Phone:+32465008330

Make an enquiry